Românii care se duc în Italia ar putea intra în carantină. În Bulgaria se intră doar cu certificatul verde

Publicitate

Italia anunță că ar putea implementa noi reguli pentru unele țări din Europa de Est în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru a proteja cetățenii de o posibilă creștere a numărului de infectări. În perioada Crăciunului, foarte mulți turiști aleg să meargă în alte țări, fie în concediu, fie în vizită la alte rude, motiv pentru care perioada este una foarte aglomerată.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentul de persoane vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a declarat Alessio D’Amato,  consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, potrivit Dcnews.ro.

De asemenea, condițiile pentru a intra în Bulgaria s-au schimbat, fiind necesar certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

“Persoanelor care NU prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În acest caz, persoana în cauză va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui”, scrie Dcnews.ro despre intrarea în țara vecină.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!