România, spre normalitate: Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă, ceea ce ar duce la anularea tuturor restricțiilor anti-Covid

Publicitate

Pandemia de coronavirus pare a fi pe sfârșit! Numeroase țări din Europa au ridicat din restricții și încet-încet se întorc la normalitate. În acest sens, nici România pare a nu se lăsa mai prejos! Guvernanții noștri au și ei în vizor de a ridica starea de alertă, instituită cu aproape 2 ani în urmă și prelungită, succesiv, în fiecare lună.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că în contextul scăderii numărului de persoane infectate cu Covid-19 din ultima săptămână, va avea loc o reevaluare a măsurilor de limitare a pandemiei care sunt în vigoare, momentan. Astfel, în 15 februarie, ar urma să se facă o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare.

„În 15 februarie fac o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare. De vinerea trecută tot scădem ca număr de cazuri. Renunțarea la starea de alertă a fost discutată, luată în discuție, se analizează”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat și el recent că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate. Dacă starea de alertă va fi ridicată, atunci ar dispărea toate restricțiile existente. În acest sens, masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!