România se pregătește de valul 5! Alexandru Rafila a anunțat că cei infectați vor sta doar 10 zile în carantină

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat pregătirile pentru valul 5 al pandemiei, care va începe după sărbătorile de iarnă. Acesta a anunțat micșorarea zilelor de carantină la 10, așa cum se întâmplă și în alte state:

„O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit cotidianul.ro.

Medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică, a anunțat că sistemul de sănătate din România va fi solicitat mai mult decât în luna octombrie a acestui an. Medicul crede că acest lucru se va întâmpla din cauza faptului că există un număr extrem de mic de persoane vaccinate împotriva coronavirusului, iar vulnerabilitatea este cu atât mai mare.

În concluzie, avem o populație receptivă numeroasă, adică populația care se poate îmbolnăvi oricând, avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată de transmisibilitate mult mai crescută”, a spus medicul Adriana Pistol, potrivit cotidianul.ro.

Medicul Alexandru Rafila a spus că România a avut cea mai mare mortalitate în Uniunea Europeană: 3% din pacienții infectați în România au murit și „au fost afectate în bună măsură și persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serviciile medicale”, în valul al patrulea. Din acest motiv se dorește organizarea unei campanii puternice de vaccinare, precum și introducerea câtorva restricții care să limiteze transmiterea bolii.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!