România se apropie de scenariul 4. Nelu Tătaru: “Vârful epidemiei de coronavirus ar putea a fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie”

Publicitate

România se apropie încet și sigur de scenariul 4. Cel mai probabil, vârful epidemiei de coronavirus în țara noastră ar putea fi atins după 15 aprilie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că autoritățile române se așteaptă la un vârf al ipidemiei de COVID-19 în a doua jumătate a lunii viitoare.

“Suntem în România într-un moment în care preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri în jur de 10.000 dar trebuie să ne gândim că acest număr poate fluctua în funcţie de evoluţia ulterioară şi a respectării anumitor reguli pe care trebuie să ni le impunem. (…) Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit atunci vom avea şi efecte nefaste cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a precizat Nelu Tătaru.

Până în momentul de față, în România sunt 1452 de persoane infectate cu virusul COVID-19, 38 de persoane decedate, 139 de români vindecați, 7 801 de persoane aflate în carantină și 131 367 de români aflați în izolare la domiciliu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!