În România s-ar putea introduce carantina obligatorie, inclusiv pentru vaccinați, în cazul persoanelor care vin din zone roșii. Anunțul făcut de ministrul de Interne

Publicitate

În România s-ar putea introduce obligativitatea carantinării persoanelor care vin din țările încadrate ca zone roșii, din cauza persoanelor cauza noii tulpine africane. Acest lucru presupune că indiferent dacă persoanele sunt sau nu vaccinate, acestea vor intra carantină obligatorie. Anunțul a fost făcut, vineri, de ministrul de Interne, Lucian Bode, după ședința de Guvern.

Nu trebuie să lăsăm garda jos, categoric. Mai avem 3 județe în scenariul roșu. Rata de infectare la 24 de ore este în scădere dar în același timp ne uităm cu îngrijorare la ce spune OMS de exemplu cu riscurile care ar putea veni dintr-o anumită zonă a lumii, din Africa, cu noua tulpina. Vom vedea raportul OMS.

Noi azi adoptăm o Hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista țărilor cu zonele verzi, galbene, roșii, și cu siguranță acolo dacă OMS ne spune că există aceste riscuri, eu cred, dar nu s-a luat decizia, ca România va introduce în zona roșie automat aceste țări și ce înseamnă zona roșie înseamnă obligatoriu carantinarea celor care vin din acele zone, chiar dacă sunt persoane vaccinate, dacă vorbim de această tulpină foarte agresivă. Azi vom lua hotărârea în CNSU”, a spus Lucian Bode, potrivit stiripesurse.ro.

Oamenii de știință au anunțat, astăzi, că o nouă variant a virusului SArs-CoV-2 cu un număr ridicat de mutații care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piață împotriva Covid a fost detectată în Africa de Sud.

Potrivit Digi24.ro, tot mai multe state au impus măsuri stricte de călătorie, din cauza acestei variante super-mutante. Primele țări care au impus astfel de măsuri sunt Israel, Franța, Italia, Marea Britanie, Germania, Cehia, Singapore și Japonia.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!