România, la un record absolut de cazuri COVID-19 în24 de ore, peste 2000. Raport îngrijorător al Centrul European de Control al Bolilor

Publicitate

Centrul European de Control al Bolilor, în cel mai recent raport privind pandemia de COVID-19, vine cu date alarmante despre șapte țări europene, inclusiv România.

Potrivit raportului, România, alături de Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Malta și Spania, țara noastră este inclusă în grupul statelor în care pandemia are o evoluție îngrijorătoare, pe fondul numărului mare de pacienți spitalizați și a creșterii numărului de cazuri grave.

Pentru aceste șapte țări, Centrul European de Control al Bolilor avertizează că fie a început să se înregistreze deja, fie în curând se va înregistra o creștere a ratei deceselor survenite în rândul persoanelor infectate.

După apariția raportului,  Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul mare de infectări cu coronavirus.

Potrivit Știri diaspora.ro, Alexandru Rafila a declarat la România TV:  ”Discutăm de o transmitere comunitară intensă și lucrul acesta trebuie să ne alerteze. Este destul de mult și practic această medie de peste 1500 de cazuri, raportată în decursul unei săptămâni se păstrează.

Mai mult, procentul foarte mare de cazuri pozitive din totalul testelor efectuate duminică, peste 20%, arată faptul că discutăm de o transmitere comunitară intensă și lucrul acesta trebuie să ne alerteze măcar, dacă nu chiar să ne îngrijoreze pentru că el se coroborează și cu un avertisment pe care l-am primit, nu neapărat noi”, a declarat Alexandru Rafila.

Astăzi, 30 septembrie, România a înregistrat un nou record absolut de cazuri noi de infectări. 2.158 de noi cazuri și 33 de decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!