România, la cel mai ridicat nivel al ratei șomajului din ultimii ani! Se cer măsuri urgente de susținere a antreprenorilor. Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița: “Românii au nevoie de locuri de muncă”

Publicitate

Semnal de alarmă tras de președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, după ce s-a anunțat că România a ajuns la cel mai ridicat nivel al ratei șomajului din ultimii ani.

”O țară de șomeri pe timp de pandemie! Încă un milion peste cât aveam! În timp ce interesul autorităților centrale este îndreptat doar către fondurile oferite în contextul pandemiei, tot mai mulți români rămân fără locuri de muncă.

Țara noastră a ajuns la cel mai ridicat nivel al ratei șomajului din ultimii ani. Numărul românilor care au rămas fără locuri de muncă depășește un milion, cei mai mulți din industriile de producție și din cadrul HoReCa”, a precizat Ionel Petre, întrebând public guvernanții ce soluții au pentru asemenea situație extrem de gravă.

”Gândim rapid un plan strategic de susținere a antreprenorilor în această perioadă grea și de înființare a locurilor de muncă? Termenul dat de populație este «ieri». La ce se va ajunge? La foamete, ca pe vremuri?

Treziți-vă! A început declinul social și nimeni nu face nimic pentru a stopa această nenorocire.

Am înțeles că în jurul Covid-19 se învârt foarte mulți bani, dar haideți să facem ceva și pentru populația pe care o vedeți doar din patru în patru ani.

Existăm și azi și mâine și în fiecare zi! Românii au nevoie de locuri de muncă și vor să muncească! Treziți-vă!” – a transmis liderul dâmbovițean al ALDE pe contul de facebook.

Rata șomajului în România a ajuns la 5,4% în luna iulie, o creștere de aproape un sfert față de începutul anului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!