România, la cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Eforturi pentru creșterea numărului de paturi la terapie intensivă

Publicitate

Un nou record de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și internați la Terapie Intensivă, astăzi, în România!

Raportarea ultimelor 24 de ore arată că dintre cei 13.257 de pacienți internați, 1405 sunt internați la ATI, acesta fiind cel mai mare număr de persoane în situația aceasta, de la debutul pandemiei în țara noastră.

Mai multe județe au raportat că nu mai au locuri la ATI, iar Clujul, de exemplu, a anunțat că pacienții Covid sunt intubați în ambulanțe pentru secțiile ATI sunt sufocate.

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că numărul de paturi la terapie intensivă ar urma să crească: ”Mergem către 1.600 de paturi de terapie intensivă în acest moment. Nu există o zi de la Dumnezeu în care să nu încercăm să creştem acest număr în condiţiile date, în condiţiile în care numărul creşte în fiecare zi. Situaţia în anumite locuri din ţară este deja cât se poate de critică. Încercăm în fiecare zi să dotăm paturi şi să reorganizăm lucrurile, aşa încât pacienţii să poată fi îngrijiţi. Suntem în curs de a creşte cu 200 de paturi, şi anume de la 1.400 la 1.600 numărul de paturi de terapie intensivă”, a precizat ministrul, subliniind că secţiile de terapie intensivă sunt pline în aproape toată ţara.

Astăzi, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Tot pentru ultimele 24 de ore, România a raportat 175 de decese.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!