România l-a declarat ”persona non grata” pe adjunctul atașatului militar rus la București. Ce replică a dat Ambasadorul Rusiei

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe a informat astăzi că autoritățile române au decis declararea ”persona non grata” pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Decizia MAE este motivată astfel: ”având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin” , se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse luni, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, transmite ministerul român de externe.

Potrivit hotnews, ambasadorul rus la București a declarat, pentru agenția TASS, că Moscova își rezervă dreptul de a răspunde la această ”decizie neprietenoasă ce nu contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre Federația Rusă și România”.

Merită amintit că vineri, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București, au fost postate răspunsurile ambasadorului Valery Kuzmin la ”întrebări adresate Ambasadei”, printre altele Valery Kuzmin afirmând, printre altele, că România ar trebui să fie îngrijorată dacă s-ar implica într-o ”aventură militară” alături de NATO: ”Nu există niciun motiv pentru care România să se îngrijoreze de situația din estul Ucrainei, desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”.

La această declarație, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a replicat că orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO.

O ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va fi convocată săptămâna aceasta pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina, a anunțat zilele trecute președintele Klaus Iohannis: ”Situația este îngrijorătoare (…) Să nu își imagineze cineva că stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora”, a spus Iohannis.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!