România – într-o evoluție continuă! Se folosește din ce în ce mai des plata cu telefonul, ceasul sau cu brățări

Publicitate

Cătălin Crețu, Visa România, a vorbit despre evoluția continuă în care se găsește țara noastră, explicând că se folosește din ce în ce mai des plata cu telefonul, ceasul sau cu brățări. Anul trecut plata cu telefonul mobil creștea cu 10% de la lună la lună, scrie Dcnews.ro. 

De asemenea, acesta spune că România se află în top 10 mondial pentru creșterea plăților cu telefonul și acest lucru înseamnă foarte mult pentru țara noastră, pentru că lucrurile se pot rezolva mult mai ușor, fără a avea tot timpul portofelul sau cardurile la îndemână. Acesta a mai adăugat că acest fenomen ține de noua normalitate, potrivit aceleiași surse.

“Am intrat în utilizarea amprentei sau a recunoașterii cu ajutorul irisului, deci odată ce începem să utilizăm telefonul mobil e mult mai ușor, nu mai avem nevoie de parole. E mult mai ușor, nu mai trebuie să luăm portofelul. Luăm doar telefonul mobil sau, când ieșim la alergat, putem plăti cu anumite ceasuri unde dorim. Rețeaua de comercianți, de terminale, este eminamente contactless, peste 90 – 95%. Anul acesta credem că vom termina cu aproape de 100% din terminalele POS care vor accepta plățile contactless.”, a declarat Cătălin Crețu, scrie Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!