România este în scenariul verde! “Suntem într-o situație bună, chiar mai bună decât mă așteptam”

Publicitate

Toate județele României sunt acum în scenariul verde, după o perioadă lungă de luptă împotriva virusului Covid-19. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara a vorbit despre această perioadă în care lucrurile par a evolua din ce în ce mai mult în bine.

Acesta spune că atmosfera actuală din spitale este una relaxantă, un exemplu foarte bun fiind chiar Spitalul “Victor Babeș”, acolo unde toate secțiile au locuri libere, urmărindu-se  deschiderea și celorlalte specializări ale spitalului, potrivit Dcnews.ro.

Prima clinică care va reintra în rolul ei  va fi cea de Pneumoftiziologie, potrivit aceleiași surse.

Referitor la faptul că această perioadă se stabilitate poate însemna începutul sfârșitului pandemiei de Covid-19, medicul Virgil Musta a declarat următoarele:

“Eu sper să nu mai urmeze vreun val, dar aici mi-e foarte greu să spun și cred că tot de noi depinde. Pentru că, deși suntem într-o situație bună, chiar mai bună decât mă așteptam, pentru că această scădere a avut loc rapid, totuși riscul există.

Războiul nu a fost câștigat! Trebuie în continuare să milităm pentru vaccinare, într-un număr cât mai mare și cât mai rapid, ca să nu apară cumva tulpini noi care să facă vaccinarea ineficientă. Până când vom stabiliza situația pandemică ar trebui în anumite situații, respectate anumite reguli de constrângere și bineînțeles, purtarea măștii, distanțarea fizică și principalele elemente care împiedică răspândirea”, potrivit Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!