România a ajuns la 17 cazuri de coronavirus. Ultimele două înregistrate în Buzău și București

Publicitate

Doi cazuri noi de coronavirus au fost confirmate luni pe teritoriul României. Numărul total ajunge astfel la 17, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați din spitalele în care se aflau.

Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, care au fost descoperiți pozitiv, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia din Buzău nu era în izolare, pentru că venise din zona Rimini (Italia), care nu era în carantină în acel moment.

În schimb, bărbatul, originar din București, era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota în momentul în care a fost testat pozitiv.

Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

“Bărbatul a fost internat (n.r. – la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti) în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are vârsta de 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Ambii pacienţi au fost transferaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.   Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliţi contacţii celor două persoane, inclusiv la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti.

Până acum, a fost dispusă restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcţie de ancheta epidemiologică, să înceapă testarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu şi sub supraveghere medicală”, a anunțat Grupul de Cumunicare Strategică.

De asemenea, luni seara, s-a hotărât suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar, pentru o perioadă limitată, 11 – 22 martie, măsura având caracter preventiv.

Pe de altă parte, la nivelul județului Dâmbovița nu a fost confirmat oficial niciun caz de coronavirus, dar în schimb, potrivit DSP Dâmbovița, există 163 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!