Ritm intens de lucru la fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște! Ultimele detalii de pe șantier

Publicitate

Lucrările de conservare și restaurare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște sunt în plină desfășurare! Clădirea este obiectul unui proiect de amploare al administrației județene desfășurat cu fonduri norvegiene și din bugetul județean.

Astăzi, la vizita făcută pe șantier, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a discutat cu reprezentanții constructorilor, cărora le-a cerut atenție maximă în păstrarea tuturor detaliilor, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, clădirea să fie o copie fidelă a locului care a marcat istoria acestui oraș.

„Sunt prevăzute lucrări de la subsol până la acoperiș, începând de la hidroizolare, termoizolare, refacere instalații electrice și termice, până la conservarea modelelor istorice din pardoseala de mozaic și refacerea finisajelor interioare și exterioare.

Pentru accesul tuturor vizitatorilor la expozițiile de la etaj se va monta și un lift panoramic. Totodată, spațiile verzi din curtea fostei cazarme militare vor fi reamenajate, iar în zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand, dar și o alveolă pentru parcarea a două autobuze”, a detaliat șeful administrației județene.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

Lucrările au debutat în toamna anului trecut și privesc clădirea de la subsol până la acoperiș: se  vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor; se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului și se vor termoizola pereții exteriori dinspre curte, la interior; se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central; la nivelul șarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi; se vor reface finisajele interioare și exterioare; se vor reface instalațiile electrice și termice.

La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare.

Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vor fi reamenajate spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie.

La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!