O singură notă de 10 în tot județul! Rezultatele simulării Evaluării Naționale în Dâmbovița, mai slabe la Limba Română și mai bune la Matematică

Publicitate

Elevii de clasa a VIII-a au primit rezultatele la simularea examenului de Evaluare Națională!

Pentru județul Dâmbovița, potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe:

Limba și literatura română: număr note mai mari sau egale cu 5.00: 2339 (58,42%), în scădere cu 5,67% față de simularea din anul școlar 2023-2024 (64,09%).

La nivel național, procentul este de 64,01%, în scădere cu 9,97%, față de simularea din anul școlar 2023-2024.

Un singur elev de la Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu a obținut nota 10.

Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5.00: 2572 (65,05%), în creștere cu 32,28% față de simularea din anul școlar 2023-2024 (32,77%).

La nivel național, procentul este de 71,97%, în creștere cu 29,6%, față de simularea din anul școlar 2023-2024. Nu s-a înregistrat nicio notă de 10.

Evaluarea lucrărilor s-a derulat în condiții similare cu cele de examen, digitalizat. În acest context, lucrările au fost distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, la o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi evaluatori, lucrările sunt recorectate de alți doi evaluatori, nota finală fiind obținută ca medie aritmetică a celor două note cu valori centrale, după eliminarea notelor extreme (cea mai mare și cea mai mică).

Rezultatele probelor scrise ale simulării EN VIII se comunică individual, nu prin afișare.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi, iar unitățile de învățământ vor folosi datele rezultate la nivel de unitate, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița va efectua o analiză detaliată a răspunsurilor elevilor la fiecare item pentru a identifica gradul de dezvoltare a competențelor acestora, la nivel județean. Analiza va fi însoțită de recomandări de activități remediale.

De asemenea, va continua elaborarea lunară a modelelor de teste pentru EN VIII și Bacalaureat, în scopul pregătirii elevilor pentru cele două examene naționale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!