Rezultate excelente pentru karateka dâmbovițeni! Albert Bătăiosu și Bianca Ciocoiu, campioni mondiali în Scoția. “Ne mândrim cu astfel de sportivi”

Publicitate

Ionuț Parghel
Mai mulți karateka dâmbovițeni s-au comportat excepțional la ediția din acest an a Campionatului Mondial WUKF, găzduită de Dundee (Scoția). Cei mai reprezentativi sportivi antrenați de Vasile Leurzeanu au obținut rezultate importante pentru România la competiția care a adunat peste 2 500 de karateka, ce au reprezentat 42 de țări.

Cele mai importante rezultate de la CS Kidava Pucioasa la Campionatului Mondial au fost înregistrate de Albert Bătăiosu și de Bianca Ciocoiu. Ambii sportivi au obținut împreună un total de nouă medalii.

Sportivii lui Leurzeanu au pus monopol pe podium

Albert Bătăiosu, karateka ce a reprezentat CS Politehnica Karate Cluj și CS Kidava Pucioasa, a devenit campion mondial la kumite shobu sanbon open – seniori. Tot la ediția din acest an a Mondialului, elevul lui Vasile Leurzeanu a mai obținut primul loc la concursul de kumite dedicat categoriei -65 de kilograme, locul 1 cu echipa României de seniori în proba de shobu sanbon și locul 2 cu echipa României în proba de shobu sanbon rotativ. În ceea ce o privește pe Bianca Ciocoiu, acesta și-a trecut în cont primul loc la kumite shobu sambon – senioare – categoria 60-65 kg, primul loc la kumite shobu sambon open – junioare, primul loc kumite shobu sambon – junioare – 60-65 kg, locul 2 la kumite cu echipa de junioare a României la shobu sambon și locul 3 cu echipa de kumite a României de junioare la shobu sambon rotativ. La aceași competițe, Crina Leurzeanu a terminat pe primul loc la minicadete pe echipe la kumite rotativ și pe locul 3 la kata shito ryu pentru minicadete. De asemenea, Bogdan Șerban a urcat de două ori pe prima treaptă a podiumului de premiere la juniori, la kumite echipe shobu ippon rotativ și la shobu ippon. Aproape de podium s-a aflat și fratele lui Albert, Andrei Bătăiosu, care a terminat pe locu 5 cu echipa de cadeți în proba de kumite sambon rotativ. Bianca Ciocoiu, Bogdan Șerban, Crina Leurzeanu și Andrei Bătăiosu au reprezentat cluburile CSU Brașov și CS Kidava Pucioasa. Rezultatele obținute de elevii săi în Scoția l-au mulțumit în totalitate pe antrenorul Vasile Leurzeanu. “Toții sportivii noștri au arătat foarte bine la Dundee. Au obținut rezultate foarte bune, dar eforturile depuse au fost pe măsură. Cu toții s-au pregătit din greu în ultima perioadă. Ne mândrim cu astfel de sportivi”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!