Rezultat senzațional! Târgovișteanca Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de la Istanbul

Publicitate

Sorana Cîrstea (31 ani și 67 WTA) se află formă maximă la turneul WTA de la Istanbul! Astăzi, tenismena din Târgoviște s-a calificat în finala competiției, după ce a depășit-o în semifinale pe Marta Kostyuk (86 WTA). În disputa cu jucătoarea din Ucraina, dâmbovițeanca s-a impus, în două seturi identice, 6-4, 6-4, la capătul a 85 de minute de joc.

“Sunt foarte fericită să ajung în prima finală din acest an. Sunt condiții dificile, este foarte frig, iar Marta a jucat foarte bine. Sunt mândră pentru această victorie și sunt foarte bucuroasă că voi juca în finală”, a precizat Sorana, după calificarea în ultimul act al turneului.

În finala turneului de la Istanbul, Cîrstea o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens, a 17 jucătoare a lumii, dar și principal favorită a întrecerii. Până acum, dâmbovițeanca  a jucat de două împotriva tenismenei din Belgia și de fiecare dată a ieșit învingătoare. Primul joc pe care Sorana l-a câștigat în fața Elisei Mertens a fost în 2016, în turul 3 la Roland Garros (6-3, 6-3), iar al doilea a fost doi mai târziu, în turul 2 la Doha (7-5, 6-4).

Finala de la Istanbul va fi a cincea pentru Sorana în turneele WTA, după cele de la Tașhkent (2008, 2019),  Toronto (2013) și Budapesta (2007). Singura în care târgovișteanca a fost cea din 2008.

Pentru accesul în ultimul act, Sorana va primi 180 de puncte WTA și un cec în valoare de 16 398 de dolari. După încheierea turneului de la Istanbul, dâmbovițeanca va pătrunde în primele 60 de locuri din ierarhia WTA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!