Revoltător! Copil dintr-un centru de plasament, agresat fizic pentru că sărea în pat

Publicitate

Caz revoltător la un centru de plasament din Voluntari, unde un copil a fost ameninţat şi agresat fizic de un paznic şi o educatoare, potrivit observatornews.ro. Cazul a fost adus în atenţia publicului de ANDPDCA – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții. De altfel, potrivit aceleiaşi surse, Autoritatea pentru Protecţia Copilului a trimis un corp de control la centru, sesizând şi poliţia.

“Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.
Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își permite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI.
Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.
Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă.
DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale.”, a scris Mădălina Turza, preşedintele ANDPDCA – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții, pe contul ei de facebook.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!