Revolta primarului de la Târgoviște pe ideea de ”profesionalizare” a Poliției Locale. ”Credeți că va mai rămâne vreo Poliție Locală organizată pe undeva?”

Publicitate

Primarul municipiului Târgoviște, cu tunurile pe coaliția de guvernare și pe dispozițiile legate de structurile de Poliție locală!

Recent, edilul a criticat dur o dispoziție din programul de guvernare ”prin care din nou administrațiile locale sunt supuse unei sarcini financiare în beneficiul administrației centrale”.

Astfel, potrivit edilului Târgoviștei, cadrul legal care guvernează Poliția Locală va fi refăcut pentru a contribui la ”profesionalizarea” acestui corp, integrat în MAI, ”care va fi în continuare finanțat de către autoritățile publice locale.Mulțumim frumos! Adică vom plăti o structură, nu noi, cetățenii acestui oraș, cetățenii din toate localitățile unde există Poliție Locală, vom plăti o structură care nu va fi la dispoziția comunității locale, ci la dispoziția Ministerului Interne. Păi credeți că va mai rămâne vreo Poliție Locală organizată pe undeva? Cum credeți că ne va obliga să le și ținem?”, a declarat primarul Cristian Stan, citat de Dâmbovița24.

Pe de altă parte, edilul reamintește că în luna martie se împlinește un an de când, în contextul pandemiei de COVID-19, Poliția Locală a trecut în coordonarea operativă a MAI. ”Am înțeles situația, dar a face din asta o chestiune permanentă mi se pare inadmisibil. Atâta timp cât comunitatea locală plătește salarii, plătește dotarea, asigură condițiile de existență a Poliției Locale, este normal ca tot comunitatea locală să dispună și cu privire la atribuțiile pe care le are această structură”, a atras atenția primarul municipiului, citat de aceeași sursă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!