Revoltă în arbitrajul dâmbovițean! Zeci de arbitri și-au anunțat indisponibilitatea. „Vor exista două aspecte în legătură cu acest protest”

Publicitate

Fapt fără precedent în fotbalul dâmbovițean! 40 de arbitrii dâmbovițeni și-au anunțat indisponibilitatea de a mai arbitra în meciurile din cadrul campionatelor județene, începând cu data de 18 noiembrie.

“Fluierașii” au luat o astfel de hotărâre în semn de protest pentru violențele la care au fost supuși în ultima perioadă. Aceștia s-au întâlnit miercuri seara în taină pentru a pune la punct această manifestare inedită. Potrivit președintelui CJA Dâmbovița, Ioan Negoescu, la meciurile de la sfârșitul acestei săptămâni, arbitrii vor purta banderole albe pe braț. De aseamenea, în minutul 30 al meciului pe care îl vor arbitra, aceștia vor opri jocul pentru o perioadă de 5 minute. “Arbitrii au luat o asemenea hotărâre în urma unei întâlnirii pe care au avut-o miercuri seara. Vor exista două aspecte în legătură cu acest protest. Sâmbătă și duminică, la meciurile pe care le vor oficia, vor purta banderole albe în semn de protest față de agresiunile la care au fost supuși în ultimul timp. Mai mult de atât, în minutul 30 vor întrerupe jocul și vor sta cinci minute. Regulamentar ei pot să-și anunțe indisponibilitatea cu zece zile înainte de data la care doresc să fie indisponibili. 40 de arbitrii și-au anunțat indisponibilitatea începând cu 18 noiembrie. Vom vedea ce e de făcut în această situație. Lucrul făcut de ei e perfect regulamentar și le dau dreptate în acest sens. Nu se poate ca ei să fie bătuți, așa cum s-a văzut în ultima perioadă”, ne-a declarat Ioan Negoescu. În acest moment, CJA Dâmbovița mai dispune de un lot format din aproximativ 70 de arbitri.
Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!