Cum ar putea fi de Revelion. Unde nu vor avea acces persoanele nevaccinate

Publicitate

Potrivit unor surse Antena 3, de Revelion s-ar putea relaxa unele măsuri, fiind propusă o măsură care permite organizarea evenimentelor, în aer liber, până la ora 21:00, cu un număr maxim de 1000 de persoane, iar accesul să fie permis doar celor vaccinați. Aceste petreceri din noaptea dintre ani s-ar putea organiza potrivit prevederilor următoare:

Art.4 – (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, notează Dcnews.ro.

De asemenea, pentru ziua de 1 Decembrie, s-ar putea organiza o ceremonie în București, cu maximum de 400 de persoane, iar în reședințele de județ aceste evenimente s-ar putea organiza cu maximum 200 de persoane. Participanții vor trebui să poarte masca de protecție, iar distanța  va trebui să fie  asigurată de autorități, astfel încât să fie o suprafeță de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului. De asemenea, accesul va fi permis doar persoanelor care au schema completa de vaccinare, potrivit Dcnews.ro.

(3) Se propune ca accesul la activitățile prevăzute la alin. (1) și (2) să fie permis doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Art.3 – (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. (2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, se menționează în propunere.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!