Restricții dure în Italia în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19: Transportul în comun se va face doar pe baza vaccinării. Se elimină testarea ca variantă alternativă

Publicitate

În Italia sunt anunțate noi restricții, care ar urma să intre în vigoare în următoarele săptămâni. Autoritățile italiene înăspresc regulile impuse în pandemie, anunțând că din data de 6 decembrie accesul în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive se va face doar pe bază de vaccin, scrie Adevărul.ro.

De asemenea, din 15 decembrie se anunță introducerea obligativității vaccinului la locul de muncă pentru personalul din școli, spitale, pentru polițiști și militari. Totodată se anunță că testarea va fi eliminată ca variantă alternativă, astfel încât certificatul verde se va obține doar pe bază de vaccin, mai scrie sursa citată.

Una dintre măsurile care a surprins populația este accesul în mijloacele de transport în comun doar pe bază de vaccin, astfel încât să se limiteze numărul de persoane, iar virusul să nu se mai transmită atât de ușor.

În acest moment numărul de infecţii cu Coronavirus pe zi, în Italia, se ridică la aproximativ 10.000, cu aproximativ 80 de decese pe zi. Italienii au deja experiența anului trecut, când, în aceeaşi perioadă, erau raportate aproximativ 20.000 de cazuri şi sute de decese în fiecare zi, scrie Adevărul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!