Restricții drastice în Iași din cauza coronavirusului! Restaurantele și cafenelele, închise

Publicitate

Activitatea în interiorul restaurantelor și cafenelelor din orașul Iași va fi suspendată, de marți, pe fondul creșterii numărului cazurilor de coronavirus, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași. Aceeași decizie a fost luată și pentru alte 11 localități din județ.

Cele 11 comune în care restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior sunt: Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului.

Conform prefectului de Iași, Marian Grigoraș, CJSU a decis ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și non-alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor să fie suspendată în perioada 6-12 octombrie.

În toate aceste localități, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor va fi permisă în interiorul clădirilor doar pentru clienții cazați în unitățile hoteliere.

De asemenea, în aceeași perioadă se suspendă activitatea în domeniul jocurilor de noroc în municipiul Iași, dar și în cele 11 comune. Totodată, se suspendă organizarea și desfășurarea activității cu publicul a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte în orașul Iași.

În municipiul Iași, până luni s-au înregistrat 5 673 de cazuri de coronavirus, 116 fiind depistate în ultimele 24 de ore.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!