Reprezentanții USR Dâmbovița au participat astăzi la o acțiune de împădurire pe raza comunei I.L. Caragiale. „Am plantat pentru generațiile viitoare”

Publicitate

Acțiune de împădurire pe raza comunei I.L. Cargiale, organizată astăzi de USR Dâmbovița, în parteneriat cu Direcția Silvică Dâmbovița. Potrivit organizatorilor, acțiunea a debutat la ora 09.00, iar în cadrul acesteia au fost plantați puieți de stejar. Pe lângă zecile de voluntari, la aceasta au luat parte atât Daniel Blaga, deputat și președinte USR Dâmbovița, cât și Marius Calomfirescu, președinte USR Târgoviște.

“Plantăm pentru viitor. Într-o zi caldă de toamnă, cum a fost astăzi, 20 noiembrie, m-am alăturat colegilor şi prietenilor mei din USRPLUS Dâmboviţa şi am mers să plantăm puieţi de stejar, în pădurea din localitatea I.L.Caragiale.

Ne-am dat întâlnire la ora 9 dimineaţa şi am lucrat în două grupe, până după-amiază.Vremea frumoasă a ţinut cu noi, atmosfera de buna dispoziţie nu a lipsit, aşa că am trecut voioşi la treabă. Alături de zeci de voluntari, “înarmaţi” cu lopeţi şi mănuşi, am plantat sute de puieţi. Am făcut multă mişcare, am discutat şi mai ales am lăsat ceva în urma noastră următoarelor generaţii.

Din păcate, România se confruntă în ultimii ani cu un fenomen îngrijorător de tăieri ilegale de păduri, iar consecinţele vor fi suportate de noi toţi. Este important să avem cât mai multe zone împădurite, iar explotaţiile forestiere să se facă doar conform legii şi atent monitorizate.  Avem nevoie de multă vigilenţă din partea poliţiei, a jandarmeriei, a gărzii forestiere, dar şi a instituţiilor din subordinea Ministerului Mediului.

Mai sper şi că pedepsele pentru cei care taie la întâmplare vor fi şi mai dure, silvicultorii – mai bine protejaţi, iar fiecare dintre noi, mai responsabil cu natura”, a transmis Daniel Blaga, după acțiunea de împădurire.

Tot după această inițiativă laudativă, un mesaj sugestiv a transmis și Marius Calofirescu, președintele USR Târgoviște.

“Astăzi am plantat pentru generațiile viitoare. Când începi ziua cu fapte bune, este aproape imposibil să nu îți reîncarci bateriile cu energie pozitivă! Astăzi, împreună cu zeci de voluntari și colegii din USR, printre care și deputatul Daniel Blaga, Dan Mărgărit, Ionuț Năstase, Alexandru Munteanu, am plantat puieți de stejar în pădurea din comuna I.L. Caragiale.

După o acțiune reușită, ne bucurăm și ne mândrim că pe final de toamnă am contribuit la susținerea unui mediu sănătos.

La astfel de inițiative de împădurire și de protejare a naturii voi participa de fiecare dată cu mare drag și am încredere că acțiunile noastre vor avea un important ecou pentru o României mai verde, dar și pentru generațiile viitoare!”

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!