Reguli noi pentru Armata Română: antrenamente fizice drastice pentru militari. Cei care nu se încadrează în baremul probelor vor trece în rezervă!

Publicitate

Potrivit Ordinului ministrului Apărării Naționale M. 99/99, publicat în Monitorul Oficial din 20 mai, sunt aduse câteva noutăți în ceea ce privește pregătirea fizică a militarilor care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Astfel, pentru ca militarii să aibă parte de antrenamente fizice intensive, de pregătirea acestora se vor ocupa specialiști, ori structuri de specialitate sau, în unele cazuri, chiar cadrele militare care au o astfel de pregătire, scrie cugetliber.ro.

Totodată, vor fi organizate spații speciale pentru respectarea regulilor de igienă individuală și colectivă, precum și spații destinate refacerii după efortul fizic depus în urma antrenamentelor. De asemenea, se va avea în vedere „planificarea corespunzătoare a activităților, astfel încât durata transportului să nu afecteze intervalul de timp alocat programului de educație fizică militară”, potrivit sursei citate.

Având în vedere creșterea nivelului de pregătire fizică și evaluările vor fi pe măsură. Acestea se vor desfășura de două ori pe an, în lunile aprilie și octombrie și vor fi organizate pe grupe de vârstă. Militarii vor avea obligația de a participa la toate evaluările și de a obține un punctaj de minimum 50 de puncte. În cazul în care nu se vor încadra în barem, persoanele respinse vor urma un program special, individual, de pregătire fizică, care poate dura până la 6 luni. De asemenea, cei care nu vor obține minimum 50 de puncte timp de un an vor fi trecuți în rezervă, potrivit cugetliber.ro.

„Cadrele militare, indiferent de nivelul structurii, care nu îndeplinesc baremele testului de evaluare a nivelului de pregătire fizică, prevăzute la pct. 3 al anexei nr. 5, pe o perioadă de un an calendaristic de la data când au fost evaluate și declarate respins sunt trecute în rezervă sau direct în retragere, din oficiu, în condițiile legii.„, se menționează în noile reglementări ale legislației, conform sursei citate.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!