Registrul Auto Român- filiala Dâmbovița va avea în curând un sediu nou

Publicitate

Registrul Auto Român, filiala Dâmbovița, va avea un sediu nou în curând. Noua locație RAR Dâmbovița este amplasată în apropierea Mall Dâmbovița, pe un teren deținut de Consiliul Județean Dâmbovița.

Lucrările la noul sediu sunt în plină desfășurare, iar în perioada următoare construcția ar putea fi dată în folosință. Noul sediu are o valoare estimativă de aproximativ 1,8 milioane de euro, bani ce vin din fonduri guvernamentale, așa cum reieșea în 2015, dintr-un comunicat de presă al RAR Dâmbovița.

“Reprezentanța Dâmbovița a Registrului Auto Român (RAR) a primit, prin bugetul aprobat în ședința de Guvern din 18 martie 2015, suma de 1 800 000 euro, din fondurile Regiei Autonome RAR, pentru construirea unui sediu nou. Acesta va fi situat în municipiul Târgoviște, pe Bulevardul Carol, la nr. 51 (fost 49)”.

Pentru realizarea investiției, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Contractul nr. 1530/04.02.2014, a pus la dispoziția RAR Dâmbovița un teren cu suprafața de 10000 metri pătrați, în apropierea drumului de centură al Municipiului Târgoviște.

De asemenea, în 2019, Ministerul Transporturilor a anunța că Registrul Auto Român va construi două sedii centrale, la Târgoviște și Satu Mare, pentru a face față solicitărilor și a reduce timpul de așteptare al conducătorilor auto.

„Conform planului de investisții din perioada următoare, vor fi construite sedii noi pentru reprezentanțele RAR din județele Dâmbovița și Satu Mare, în localitățile reședință de județ”, arăta sursa citată.

Criteriul principal avut în vedere în alegerea sediului de la Târgoviște a fost cel al necesității, fiindcă sediul actual este impropriu pentru desfășurarea unei activități la standardele RAR.

Astfel, clădirea este veche și insuficient dimensionată, unde nu există un spațiu necesar pentru parcarea vehiculelor clienților, birourile personalului nu sunt suficiente, iar clienții nu beneficiază de săli de așteptare corespunzătoare.

Sediul actual RAR Dâmbovița se află în Microraionul VI, în apropierea Sălii Sporturilor și a supermarketului Lidl.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!