Regal folcloric la Moreni! A VI-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare “Dragobete -Morenete”, câștigată de Ansamblul “Plaiurile Sâmbureștiului” din județul Olt

Publicitate

Regal folcloric la Moreni, unde a avut loc a VI-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare ”Dragobete – Morenete”.

Organizat de Școala Art Canto Morena și Clubul Copiilor Moreni, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului (decalat din februarie în martie din cauza restricțiilor care au existat), festivalul a adus pe scenă ansambluri şi grupuri folclorice din Moreni, Târgoviște, Perșinari, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Pitești, Câmpulung Muscel, Gura Ocniței, Sâmburești, Brănești, Breaza, Ocnița, Berceni.

Directorul festivalului a fost prof. Daniela Călineț Petre, iar juriul a fost format din Corina Dragomir, Adriana Ion, Elena Sima, Marian Irimia Guzi și Nicolae Ene.

În urma deliberărilor, Trofeul 2022 a fost câștigat de Ansamblul folcloric ”Plaiurile Sâmbureștiului” din județul Olt.

De asemenea, au fost premiate și trei cupluri din Moreni care au împlinit 2 ani, 25 de ani și 30 de ani de căsătorie.

Pentru a întregi tradițiile și performanța înregistrată de toți participanții care au evoluat pe scena de la Moreni, au susținut recitaluri extraordinare Elena Sima și taraful, Corina Dragomir, Nina Predescu, Valentina Rădoi, Maria Radu, Andreea Mitran, Flavius Moraru, Grupul Art Canto Morena, Ansamblul de cântece și dansuri Brâulețul – Pârșcoveni Olt și Grupul vocal Mândruțele – Perieți Olt.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!