Recunoaștere internațională pentru un tânăr poet dâmbovițean! Claudiu Dumitrache, laureat pentru poezie în publicația “Literatura și Arta” din Republica Moldova

Publicitate

Claudiu Dumitrache este laureat pentru poezie al săptămânalului „Literatura și Arta” pentru anul 2021, acesta fiind cel important și longeviv ziar de cultură și spiritualitate din Republica Moldova.

Claudiu este singurul laureat dâmbovițean al prestigiosului ziar din acest an. La final de an, săptămânalul „Literatura și Arta” a desemnat personalitățile notorii ale vieții publice și culturale ale anului 2021.

Pentru harul și talentul lor, au fost nominalizați cei mai devotați și prolifici prieteni ai ziarului – poeți, prozatori, publiciști, eseiști, critici literari, umoriști, pamfletiști, artiști, ziariști, dar și, bineînțeles, oameni de știință, a comunicat redacția ziarului.

Printre laureații români se numără importante personalități academice și culturale: acad. Ioan-Aurel Pop (Președintele Academiei Române), acad. Eugen Simion, Dan Puric, Daniel Corbu și Coman Șova.

Claudiu Dumitrache a primit, anul trecut, și premiul pentru poezie al revistei „Litere” (revistă care apare la Târgoviște), în cadrul Festivalului de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”. Anul acesta, Claudiu a fost inclus și în Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea – „MILENARIUM”, vol. III, apărut la Editura „Armonii Culturale” și coordonat de către scriitorul Gheorghe A. Stroia.

Tânărul dâmbovițean, în vârstă de 22 de ani, a fost apreciat atât de academicieni, dar și de Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, Înaltpreasfințitul Părinte afirmând că artistul este o personalitate uluitoare și o apariție, având harismă cu carul și isprăvi inedite.

În luna iunie 2021, Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Pitești, în colaborare cu alte instituții, i-au oferit premiul de excelență pentru contribuția adusă la promovarea valorilor culturale și social-umane, naționale și internaționale, iar la începutul anului, Claudiu Dumitrache a devenit Membru de Onoare al Asociației Cultural-Ortodoxe din Republica Moldova.

Claudiu Dumitrache este muzician, scriitor și analist cultural din Coștestii din Vale, cel mai mai tânăr autor de autobiografie din România și cel mai tânăr Cetățean de Onoare de la noi din județ, considerat un simbol pentru viitorul creației intelectuale și un intelectual care poate coagula suflete de către Președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!