Recrutări masive în Armată! Sute de locuri disponibile

30
O nouă campanie a Ministerului Apărării pentru recrutarea de rezerviști voluntari! 
Ministerul Apărării Naționale a anunțat vineri organizarea unei noi campanii de recrutare și selecție pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Potrivit MApN, în această etapă vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal – ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați -; iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai -10 iunie.

“Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

În această etapă vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai -10 iunie.

Pentru mai multe detalii, intră pe: https://www.mapn.ro/cpresa/17426_lansarea-campaniei-de-recrutare-a-rezervistilor-voluntari-pentru-anul-2022 . Te așteptăm alături de noi!”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Ministerul Apărării amintește că din 2021 au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar; dintre care cele mai semnificative sunt:

-creșterea cuantumului remunerației acordate în perioada în care rezerviștii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni; de la 10% la 30 % din solda de funcție, la care se adăugă solda gradului deținut;

-creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcție; a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

-eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare și selecție, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

-eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

-crearea posibilității repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Acte necesare pentru înscriere 

Pentru înscriere, aplicanții trebuie să completeze o cerere de înscriere şi să aibă următoarele documente:

-actul de identitate, în original şi în copie;

-certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

-acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

-permisul de conducere valabil, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

-livretul militar, în original şi în copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!