Record de mame minore la Maternitatea “Buna Vestire”! Cele mai tinere au 13 și 14 ani!

Publicitate

Maternitatea “Buna Vestire” din Galați a înregistrat un număr record de mame minore de la începutul anului și până în prezent. În primele patru luni ale anului s-au prezentat 18 tinere, toate sub vârsta majoratului, dintre care 4 au fost confirmate și cu Covid-19, scrie Antena3.ro.

Cele mai tinere dintre mămici au vârsta de 13, respectiv 14 ani, iar sarcinile au venit ca urmare a unor relații avute cu bărbați de peste 30 de ani. Având în vedere această situație, organele de poliție au fost sesizate, potrivit sursei citate. Cele două minore au refuzat să primească ajutor din partea Protecției Copilului și nu vor fi duse într-un centru maternal specializat.

În urma cercetărilor făcute de polițiști, se pare că minora de 13 ani avea o relație cu un bărbat de 30 de ani și locuia cu acesta în aceeași casă cu părinții ei, încă de la vârsta de 11 ani. Polițiștii au deschis dosare penale de cercetare pentru ambele cazuri. Conform legii, actual sexual cu un minor se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar dacă minorul are sub 13 ani, pedeapsa se încadrează între 2 și 7 ani de închisoare, scrie Antena3.ro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!