Record de candidați la examenul de rezidențiat. Peste 12.500 de candidați pentru 6311 locuri și posturi

Publicitate

Număr record de candidați la examenul de rezidențiat!

Ministerul Sănătății a organizat duminică examenul, și în acest an, în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

12.564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs și au concurat pe un număr de 6311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel:  3942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară și 1087 locuri pentru farmacie, 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

”Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual.

În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze numărul de locuril în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată pentru acest domeniu.

La fel ca în anii trecuți, concursul a avut loc în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

”Poate acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de medici bine pregătiți în România” – mai a declarat ministrul Sănătății Cseke Atilla, chiar înainte de începerea examenului de rezidențiat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!