Record absolut în România! O femeie a născut 8 copii prin cezariană

Publicitate

O femeie de 37 de ani, din județul Alba, a născut 8 copii prin cezariană, fiind o premieră pentru țara noastră, având în vedere că în România sunt recomandate 3 astfel de intervenții.

“Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit şi de unde a revenit acasă, în Războieni, judeţul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operaţie de cezariană, la aceeaşi pacientă, se atinge un record naţional. Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operaţii cezariene efectuate la aceeaşi pacientă se ridică la 10.

În ţara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenţii chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii şi post-operatorii care pot apărea”, se menţionează în comunicatul transmis de către Biroul de Presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, potrivit dcnews.ro.

Ultimul copil pe care l-a născut este o fetiță perfect sănătoasă, care a primit din start nota 10 de la medici. Mămica este de asemenea perfect sănătoasă, nu s-a confruntat cu niciun fel de complicații după intervenția chirurgicală. Operaţia a fost efectuată de către o echipă medicală coordonată de către şeful secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Ţibea. Din echipa medicală a făcut parte şi medicul specialist ATI Harambas Diana, scrie dcnews.ro.

“Vindecarea postoperatorie decurge foarte bine. Refacerea depinde mult de pacientă, de capacitatea de a se vindeca, de organism, de constituţie, de dorinţă, pozitivism şi tonus psihic. Cicatricea, după a 8-a tăietură, arată foarte bine. În momentul de faţă nu mai există riscuri. Va urma o consultaţie la 6-8 săptămâni, iar în funcţie de ceea ce se va observa la ecografie, pacienta va primi indicaţii cu privire la o posibilă viitoare sarcină dacă se mai doreşte. Noi înştiinţăm pacientele cu privire la riscuri, dar decizia finală este a lor”, a spus medicul primar Cristian Ţibea, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!