Recomandări pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicitate

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când se comercializează o cantitate mai mare de produse de origine animală și de ouă, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița reamintește cetățenilor importanța procurorii acestor produse doar din surse autorizate.

Celor care au urmat Postul Paștelui, li se recomandă reluarea progresivă a alimentației de origine animală. Consumul moderat de alimente și alcool, în special în această perioadă, poate preveni riscul declanșării unei afecțiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea. Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile.

Persoanele cu afecțiuni cronice cunoscute vor păstra legătura cu medicii curanți, pentru a evita agravarea stării de sănătate și luarea unor măsuri profilactice suplimentare.

În perioada Sărbătorilor Pascale, asistența medicală de urgență va fi asigurată de către Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița, Spitalul de Urgență Târgoviște și de centrele de primiri urgențe ale unităților sanitare cu paturi din raza administrativ-teritorială a județului nostru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!