,,Recoltă” bogată a polițiștilor dâmbovițeni de la Rutieră, în ultimul week-end! Peste 40 de permise reținute și sute de amenzi aplicate

Foto: Arhivă
Publicitate

A fost jale pe șoselele din Dâmbovița week-end-ul trecut! În urma controalelor efectuate, polițiștii au reținut zeci de permise și au aplicat sute de amenzi șoferilor care au încălcat regulile de circulație.

Astfel, în zilele de 18 și 19 mai, peste 450 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În această perioadă, polițiștii au fost solicitați să intervină la 55 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Au fost semnalate 73 de infracțiuni, din totalul acestora 21 fiind infracțiuni contra persoanei și 12 infracțiuni contra patrimoniului,

Pentru încălcările de la normele legale, au fost aplicate 556 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală se ridică la 219.740 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi au fost, de asemenea, priorităţi ale polițiștilor, sens în care, poliţiştii rutieri au acționat permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind acela de diminuare a riscului rutier pe drumurile publice din județ.

Astfel, pentru nerespectarea regulilor de circulație, au fost reținute 41 de permise de conducere (17 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!