Reacția premierului Ludovic Orban la decizia CCR privind neconstituționalitatea amenzilor date pe perioada stării de urgență

Publicitate

Astăzi, Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a declarat “şocat” de decizia Curţii și a transmis că aceasta ”arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţenii corecţi, pe toţi cetăţenii care au respectat reglementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile, se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor. Prin această decizie se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată să dea nicio amendă, pentru încălcarea unor reguli care sunt stabilite în perioada stării de urgenţă. Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic”, a declarat premierul.

Acum, Ludovic Orban a spus că va căuta o “cale legală care să permită autorităţilor” să lupte “în mod eficient împotriva celor care nu respectă regulile” şi generează riscuri de răspândire a virusului.

În opinia sa, decizia CCR reprezintă “un îndemn la anarhie şi este un îndemn la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni”, a mai spus Ludovic Orban.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!