Războiul s-ar putea încheia. Ce i se cere Ucrainei. “Moscova este gata să negocieze”

Publicitate

După mai bine de o zi de la invazia armatei Rusiei în Ucraina, acţiune care s-a lăsat cu zeci de morţi, printre ei fiind şi civili, războiul s-ar putea încheia, anunţă capital.ro. Propunerea Moscovei pentru regimul de la Kiev este ca Ucraina să garanteze că va rămâne neutră, că nu va adera la NATO şi în UE şi că nu va avea arme pe teritoriul său.

Rușii se luptă să ocupe centrala nucleară de la Cernobîl! Se dau lupte crâncene

„Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. În schimb, Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea că nu vor avea arme pe teritoriul său”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru RusiaToday.

Ucraina atacă cu dronele! Pagube uriașe. Tancuri și blindate distruse!

Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat, joi de dimineață, o operațiune militară specială în Donbas. La scurt timp după anunțul său, mai multe explozii s-au auzit în orașele ucrainene Kiev, Harkov, Odesa, dar și în estul țării vecine cu România, precum Dnipro sau Mariupol. Operațiunea militară a Rusiei este una extrem de complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și pe mare.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!