Război total la Moreni între primar și viceprimar! Replici, contrareplici și acuze transmise pe o rețea de socializare

Publicitate

Războiul declarațiilor, pe Facebook, între primarul Constantin Dinu (PSD) și viceprimarul Răzvan Bejan (Pro România) de la Moreni!

Totul a pornit în urmă cu două zile, de la postarea viceprimarului despre ”o discuție în spațiul public” referitoare la un așa zis referendum de demitere a primarului. ”Nu contează cine-l inițiază. Sunteți de acord?” – a postat Răzvan Bejan.

În replică, transmisă tot pe Facebook, primarul social democrat al Moreniului arată că, deși a fost atacat continuu cu ”manipulări și demagogii”, a încercat permanent o conlucrare și și-a chemat ”atacatorii” la masa dialogului”, pentru binele localității, însă – transmite edilul – ”m-am înșelat crezând că ați avea cea mai mică fărâmă de bune intenții, m-am înșelat și când am crezut că ați putea avea cea mai mică urmă de capacitate administrativă”.

”Și cum să nu mă înșel, în bunele mele intenții față de dumneavoastră, când nu doar că refuzați orice dialog sau conlucrare, dar nu vă îndepliniți nici măcar obligațiile legale, de serviciu, care vă revin prin fișa postului și pentru care sunteți plătit din banii contribuabililor?

Haideți să spunem cu ce v-ați ocupat dumneavoastră, domnule Bejan, în ultimul an, în calitate de viceprimar al municipiului Moreni!!!

Nici nu se uscase bine cernela pe numirea dumneavoastră, când ați început să vă faceți poze, peste tot pe unde era o lucrare pe raza municipiului. Ați încercat să vă asumați în nume propriu tot ce s-a făcut bun în acest oraș, deși reprezenta munca îndelungată a unei întregi echipe de oameni din care nu ați făcut niciodată parte. Dacă se plomba o groapă, dacă se asfalta un drum, dacă se inaugura un obiectiv de investiții, dacă se întreprindea o acțiune socială, sau orice altceva, ca un lup singuratic mergeați, fotografiați și postați pe pagina personală de Facebook, ca și cum ați fi avut singurul merit pentru acele lucruri. De fapt nu aveați nici măcar cel mai mic merit. Ați încercat chiar să vă asumați și distribuirea de apă către populație ce s-a făcut zilele trecute. Penibil!

Nu m-a deranjat acest aspect, deoarece am sperat că veți înțelege faptul că e necesar să ne unim toți forțele pentru orașul nostru (al dumneavostră mai puțin, căci sunteți din Brașov ). Dar, iar repet, m-am înșelat amarnic.

Orașul nostru nu este un oraș bogat sau un oraș care să aibă vreo poziție privilegiată. Din acest motiv, în el locuiesc extrem de multe familii cu mari probleme sociale, dar și de sănătate. Pe unii ca ei avem datoria să îi ajutăm și să îi sprijinim. O datorie care este și legală și morală. Multora dintre ei le promiteți ajutor. Însă doar le promiteți. De ce nu le spuneți adevărul? De ce nu le spuneți ce urmăriți de fapt?

Sunteți foarte preocupat de plata chiriilor din imobilele proprietatea Primăriei, adică fix din acele locuințe, majoritatea fără condiții foarte bune de trai, în care trăiesc oameni necăjiți. Este foarte bine să încercăm să optimizăm încasarea chiriilor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm oamenii în stradă.

Știți ce mi se pare în neregulă total? Că dumneavoastră care aveți o firmă ce are datorii neplătite față de statul român, în valoare de 40 de miliarde de lei vechi, vreți să evacuăm în pragul iernii niște oameni care nu au după ce bea apă. Cât de meschin și demagog puteți să fiți? Sau, cumva, această furibundă dorință a dumneavoastră de a evacua nevoiașii în pragul iernii este legată de interese imobiliare?

Promiteți asociațiilor de locatari că veți repara subsolurile și acoperișurile blocurilor. Toți vrem asta și căutăm soluții. Dar promisiunile dumneavoastră sunt total fără acoperire. Ar fi trebuit să știți că în momentul de față legislația nu ne permite să le realizăm. Ce propuneți concret, fundamentat și documentat? Sau singurul lucru pe care îl puteți propune este o nouă cheltuială pentru un referendum care, sperați dumneavostră, vă va ajuta să dispuneți discreționar de banii oamenilor? Căci la asta mă faceți să mă gândesc. Și nu doar pe mine.

Ați încercat să vă impuneți o conducere apropiată la PSM (Prestări servicii Moreni). Dar oamenii pe care i-ați propus, umăr la umăr cu domnul Băicoianu, nu au avut nici măcar capacitatea să treacă examenul. Din acel moment ați luat foc. V-ați văzut «șansa» cum vi se scurge printre degete?

Avem o mână de oameni la PSM, pentru că atât ne putem permite. Dar acei oameni muncesc din greu, deși sunt insuficienți.

Domnule Bejan Răzvan, aveți o fișă a postului care v-a fost înmânată. De ce nu vă îndepliniți atribuțiile de serviciu, care sunt cu totul altele decât jocurile de imagine personală pe care le încercați? Vă plângeți și vă scuzați permanent că nu sunteți lăsat. Ce nu sunteți lăsat, în condițiile în care refuzați să vă îndepliniți sarcinile de serviciu? Atribuțiile dumneavostră nu sunt facultative. Ele sunt prin lege și prin dispoziția de numire pe care ați primit-o!!!

Știu că vă place boxul. Dar nu mai accept să fiu sacul dumneavostră și să vă las să faceți tot ce vreți pentru a vă îndeplini scopurile personale dar și pentru a vă masca totala incapacitate administrativă.

Cetățenii acestui oraș merită și trebuie să știe adevărul. Tocmai de aceea, voi face două lucruri. Voi prezenta tuturor lista cu toate proiectele noastre, cu tot ce s-a realizat, cu tot ceea ce este în curs de realizare și cu toate proiectele la care lucrăm acum pentru dezvoltarea orașului. Și, voi mai prezenta și altceva: lista cu atribuțiile dumneavostră pe care refuzați cu obstinență să vi le îndepliniți.

Domnule Bejan Răzvan, nu ați avut nici o propunere constructivă, nici o idee fezabilă. Am sperat că tinerețea dumneavoastră ar putea reprezenta un plus, dar se pare că reprezintă doar arivism și ciocoism. Din păcate!”, a transmis Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni.

Mesajul edilului a fost contracarat cu un alt atac, de data asta al viceprimarului Răzvan Bejan: ”«Dl Primar» mă atacă cu minciuni grosolane pe pagina dansului de Facebook și în conferință de presă! Ați rezolvat problemele Municipiului și ați trecut la mine? Vă spun eu așa scurt, până când voi răspunde punctual tuturor acuzațiilor… Nu sunteți ZERO REALIZĂRI, sunteți ZERO CARACTER”, a scris astăzi viceprimarul de la Moreni pe contul său de socializare.

Postările primilor doi oameni din administrația morenară au adunat zeci de mesaje, cu păreri împărțite, ale locuitorilor din Moreni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!