Rata de promovare a examenului de Bacalaureat este în creștere în acest an, în a doua sesiune, față de anul trecut! Rezultatele s-au afișat azi!

Publicitate

Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021. De asemenea, rezultatele au fost afișate inclusiv în centrele de examen.

S-a păstrat și de această dată anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Dacă la nivel național rata de promovare în a doua sesiune este de 30,3%, La nivelul județului Dâmbovița, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 29,53%, în creștere cu 2,77% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea august-septembrie a anului trecut (26,76%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 30,99%, iar pentru promoțiile anterioare 26,48%.

Au promovat 230 de candidați, dintr-un total de 779 de candidați prezenți (526 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 253 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Tot la nivelul județului Dâmbovița, rata de promovare pe probele de examen este următoarea:

Proba E)a) – Limba și literatura română – rata de promovare este de 61,77%

Proba E)c) – Proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie) – rata de promovare este de 38,73%

Proba E)d) – Proba la alegere a profilului și a specializării – rata de promovare este de 56,10%.

Contestațiile au putut fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!