Raluca Turcan i-a scris “La mulți ani!” pe Facebook baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803!

Publicitate

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a intrat iar în atenția gurilor rele, după ce a postat pe Facebook un mesaj în care îi urează “La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal, cel care a guvernat Transilvania în urmă cu trei secole.

Aceasta a transmis, prin mesajul său, că figura baronului este una de renume în zona Sibiului, acolo unde a lăsat o moștenire culturală de invidiat:

“Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moștenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecție de artă și o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecția cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura și societatea României”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Bineînțeles că oamenii s-au amuzat copios după ce au citit postarea, iar ministra a fost criticată pentru gafa făcută, având în vedere de baronul Samuel von Brukenthal a decedat în anul 1803. Raluca Turcan a revenit pentru a le răspunde oamenilor, tot printr-o postare pe pagina sa de socializare, însoțită de atacuri la adresa membrilor PSD.

Ministrul Muncii și-a explicat gestul printr-o comparație cu Mihai Eminescu, cel pe care îl sărbătorim anual, în calitate de Poet Național, pe 15 ianuarie. Baronul, spune ea, s-ar putea bucura de aceeași recunoaștere, datorită beneficiilor culturale pe care le-a adus în zona Sibiului.

“PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!“, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook, cu trimitere la membrii PSD care au criticat-o după gestul său.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!