Raluca Turcan nu mai anulează pensiile speciale: “Există oameni care au intrat în aceste sisteme de bună credinţă”

Publicitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu mai anulează pensiile speciale, spunând că acestea pot avea efecte benefice la contributivitate. Aceasta spune că principala vină este a celor care au tratat aceste beneficii materiale într-un mod politicianist, având în vedere că sunt foarte multe persoane care au intrat în sistem pentru a face un bine și a-și servii atribuțiile ca la carte.

“Există oameni care au intrat în aceste sisteme de bună credinţă şi şi-au făcut datoria şi au lucrat cinstit, au servit sistemul în care lucrează. Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor, că au schimbat legile peste noapte şi le-au făcut prost. Oamenii care lucrează în sistem nu au nicio vină.

Şi atunci am chemat aceste categorii de beneficiari la negocieri continue şi continue pentru că mi se pare normal ca orice decizie care îi priveşte să fie făcută din interior, pentru că altfel, fiind sisteme specifice, rişti să plece şi să-ţi depopuleze sistemul aeronautic, sistemul de justiţie, inclusiv diplomaţii. Şi atunci am găsit câteva principii pe care, în mare, le-am agreat şi urmează să venim cu varianta legală, dar ne trebuie stabilitate politică, pentru că dacă nu ai stabilitate politică îşi baţi joc de proiect”, spune Raluca Turcan, potrivit Ziaruldeiași.ro.

De asemenea, ministrul Muncii spune că urmărește modificarea procentului din venit la care se calculează pensia, stabilirea unui număr minim de ani de contributivitate şi stabilirea intervalului la care se calculează pensia din venit. În acest fel pensiile speciale ar putea fi salvate, fără să mai fie nevoie de anulare, mai redactează sursa citată.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!