Raluca Turcan a anunțat care este procentul de la care se pleacă pentru majorarea pensiilor! Se urmărește digitalizarea sistemului de pensii

Publicitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre situația pensiilor în momentul de față. De la 1 ianuarie 2022 veniturile pensionarilor se vor majora, iar ministrul Muncii a făcut public procentul de la care se pleacă pentru mărire.

„Am început deja marele proces de reformă despre care s-a tot vorbit și pentru care nu s-a făcut mare lucru și anume, să reducem inechitățile din sistemul public de pensii, să creștem pensia medie în România și în același timp să legăm pensiile de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan, potrivit ziarulunirea.ro.

Aceasta a menționat că procentul de la care se pleacă în momentul în care discuția se mută pe problema pensiilor este de 7%, însă situația va varia în funcție de bugetul de investiții.

”Pe noua lege pe care o vom elabora, trebuie să rețineți că pensiile mai mici vor crește mai mult și pensiile mari vor crește cu mai puțin pentru că doar în felul acesta vom reuși să reducem din inechități și să reducem decalajul dintre cea mai mică pensie și cea mai mare.”, a spus Raluca Turcan, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministra a anunțat că în sistemul de pensii a început procesul de digitalizare, pentru că sunt foarte multe dosare care stau, neatinse, pe birouri. De asemenea, există foarte multe discrepanțe, deseori trecute cu vederea, între persoanele care beneficiază de pensii.

”Cele mai multe procese în justiție le avem din cauza inechităților crase din sistemul de pensii în care oameni cu aceeași vechime, cu aceeași calificare, cu aceeași muncă, pentru că au ieșit în ani diferiți, aveau parte de pensii diferite. Să nu mai vorbim de diferența aproape lipsită de decență dintre pensia minimă socială și pensia cea mai mare dintr-un sistem public de pensii în România, care până de curând era 79.000 de lei, dar beneficiarul din păcate a decedat. Pe reforma pensiilor avem în momentul de față o formulă testată cu specialiști și care ne va aduce în urma recalculării ca această inechitate să fie eliminată.”, a declarat Ministrul PNL Raluca Turcan, potrivit Ziarulunirea.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!