”Raliuri” pe șoselele dâmbovițene. Sute de amenzi pentru viteză în câteva ore

Publicitate

Peste 730 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 3 infracţiuni constatate, 18 permise de conducere reţinute şi 20 de certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obţinute de poliţiştii dâmbovițeni în urma unei acţiuni organizate pe parcursul a 8 ore.

Valoarea celor 731 de sancţiuni contravenţionale aplicate se ridică la suma de 184.293 de lei. Din totalul amenzilor, 673 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 149 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 145 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil şi 46 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege. Pentru defecţiunile tehnice descoperite la vehicule, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale.

Nici bicicliștii, pietonii sau căruțașii nu au scăpat. Pentru abaterile comise aceștia, poliţiştii au aplicat 90 de amenzi. Alte 25 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 5 la Legea 171/2010 privind constatarea delictelor silvice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere, dintre care 5 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 5 pentru depăşiri neregulamentare şi alte 5 pentru neacordarea priorităţii de trecere. De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare şi au fost confiscaţi 4mp de material lemnos. Totodată, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a două vehicule.

* Pe DJ 711, pe raza localităţii Cojasca, a fost identificată o societate comercială care executa lucrări la reţeaua de canalizare, creând restricţii de circulaţie fără a avea avizul poliţiei rutiere. Lucrările nu erau semnalizate corespunzător, iar personalului care efectua lucrările nu i s-a asigurat echipamentul de protecţie. * Un operator de transport marfă a fost sancţionat contravenţional efectua un transport de marfă fără a deţine o copie conformă a licenţei de transport. * Alţi doi bărbaţi au fost amendaţi după ce au fost depistaţi transportând material lemnos fără documente de provenienţă. *  Un tânăr de 22 de ani conducea un autoturism care avea expirată valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie. Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele