Raed Arafat, sfaturi pentru petrecerea de Revelion. “Să se evite aglomerația în apartamente și contactul cu personale netestate sau nevaccinate”

Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit câteva sfaturi pentru ca noaptea dintre ani să nu aducă în 2022 un număr mare de persoane infectate cu coronavirus. Astfel, una dintre recomandări este aceea de a fi evitate aglomerațiile din apartamente sau contactul cu persoanele netestate sau nevaccinate.

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare.

Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.

Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei.

La restaurant, condițiile sunt clare – trebuie să ai certificat verde, din acest punct de vedere trebuie respectate aceste reguli”, a declarat Raed Arafat, potrivit ziarulunirea.ro.

Șeful DSU atenționează că orice interacțiune poate însemna transmiterea virusului, inclusiv a variantei Omicron. Astfel, oamenii care petrec în aceste zile sunt sfătuite să fie foarte atente cu cine intră în contact, pentru că vacanțele și plecările înseamnă, automat, și transmiterea mai ușoară a virusului.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!