Raed Arafat: România nu va interzice persoanelor nevaccinate să participe la evenimente

Publicitate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, sâmbătă, la Antena 3, că deși unele țări ar putea să condiționeze participarea la unele evenimente de vaccinarea anti-COVID, în România nu se va aplica o astfel de “discriminare”, potrivit stiripesurse.ro.

“Este posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că <<Poți să vii dacă ești vaccinat>>. Noi am zis că în România nu vom aplica astfel de discriminări. Dar în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii dacă arăți că ești vaccinat”, a  precizat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis cât durează imunizarea după primirea dozelor din vaccinul împotriva coronavirusului.

“Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni o formă gravă.  Asta înseamnă că dacă nu faci formă gravă nu vei face sechele care rămân luni de zile sau poate pe viață. Pulmonare sau late organe ale corpului.

Vaccinul va preveni aceste lucruri pentru că armata internă a corpului e pregătită să acționeze în momentul în care ai luat contact și ești infectat. Atunci corpul oprește asaltul virusului și oprește. Așteptăm, cu vaccinarea, să revenim la cvasi-normalitatea la care toți vrem să revenim”, a precizat Raed Arafat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!