Raed Arafat: În România nu se ia în calcul, în acest moment, vaccinarea obligatorie sau carantinarea persoanelor nevaccinate

Publicitate

Șefu DSU, Raed Arafat, a declarat că în acest moment nu se ia în calcul carantinarea persoanelor care nu și-au administrat vaccinul și nici obligativitatea administrării serului. Acesta a spus că măsurile extreme, de acest gen, încep să fie adoptate în alte state ale lumii, precum Austria, acolo unde numărul de cazuri crește semnificativ și reprezintă o amenințare.

”Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă (…)

Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Alba24.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat, de asemenea, că măsurile se vor lua în funcție de situația epidemiologică, fiind necesar ca cei care nu sunt infectați să fie cel mai mult protejați.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!