Raed Arafat, precizări importante despre ridicarea restricțiilor: “Prima dată se va renunța la purtatul măștii în aer liber”

Publicitate

Mai multe restricții apărute din cauza pandemiei de Covid-19 vor fi ridicate în curând în România. Acest lucru a fost recunoscut în ultimele zile de către reprezentanții cu putere de decizie.

Primul care a vorbit despre relaxarea măsurilor a fost ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. La începutul acestei săptămâni, despre acest fapt a vorbit și Raed Arafat. Șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență este convins că România se apropie de încet-încet de momentul în care vor lua măsuri de relaxare la fel cum s-au luat în mai multe țări din Europa.  Acesta a transmis că prima dată se va renunța la purtatul măștii în aer liber.

“Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, dar aces moment va fi corelat cu impact pe spitale. Decisiva se va lua de CNSU și Guvern. Trebuie argumente solide pentru a propune măsuri de relaxare, dacă vor începe treptat. Prima dată se va renunța mască în spații deschise. Sunt măsuri care s-au luat astfel și în alte țări.

Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut. Noi astăzi am avut în plus 14 persoane în terapiile intensive din ţară, adică, chiar dacă numărul total al cazurilor este în scădere, pe secţiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creştere a numărului cazurilor

Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără nicio discuţie, cum au luat toate celelalte ţări din jurul nostru, dar acest moment va fi corelat, bineînţeles, cu scăderea impactului pe partea de spitale, de secţie de terapie intensivă”, a transmis Raed Arafat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!