Raed Arafat despre măsurile care se aplică la înmormântări: “Trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă”

Invitat în direct la o emisiune Tv, secretarul de stat, Raed Arafat, a vorbit despre actualul protocol al înmormântărilor, răspunzând totodată și la anumite întrebări care reprezintă curiozitățile populației.

Unul dintre jurnaliștii prezenți în platou l-a întrebat de ce este în regulă ca o persoană care a fost infectată cu COVID-19 să fie declarată vindecată după 14 zile de carantină, iar o persoană decedată, care a contactat virusul în urmă cu două săptămâni sau chiar mai mult, să nu poată fi înmormântată conform tradiției, scrie Antena3.ro.

Raed Arafat a menționat că într-adevăr aceste măsuri nu au o logică bine definită, de aceea a fost de acord dezbaterea acestei probleme alături de alte instituții ale statului:

“Aici pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă”, a declarat acesta, conform Antena3.ro.

Acesta a adăugat că regulile care se impun în prezent în contextul ritualurilor funerare trebuie să fie mai flexibile și mai indulgente, astfel încât oamenii să poată să-și ducă apropiații pe ultimul drum și să organizeze totul după propriile obiceiuri, scrie aceeași sursă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!