Raed Arafat, despre închiderea școlilor și mutarea cursurilor online: ”Scăderea riscului de îmbolnăvire

Publicitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că decizia de mutare a cursurilor în mediul online, la nivel naţional, s-a luat atât pentru reducerea mobilităţii şi a contactului între copii și dascăli, dar şi pentru scăderea riscului de îmbolnăvire de la copii la familiile lor.

Raed Arafat a specificat faptul că decizia este una epidemiologică, iar în analiza autorităţilor s-a ţinut cont de faptul că o parte din instituţiile şcolare îşi mutaseră deja activităţile în mediul online, din cauza creşterii numărului de cazuri, iar altele urmau să facă acest lucru.

Șeful DSU a declarat și că, în ciuda faptului că există păreri diferite, unii dintre părinţi doresc ca şcoala să se mute online, la fel ca şi o parte a profesorilor.

”Măsurile pe care le luăm nu înseamnă că sunt măsuri exagerate sau greşite, sunt măsuri care, cumulat, împreună, sunt menite să reducă mobilitatea şi contactul, care sunt la baza răspândirii acestui virus acum. Dacă măsura asta este corectă sau nu, vom vedea când vom verifica impactul la 30 de zile şi o să vedem ce a însemnat această măsură”, a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că se aşteaptă o creştere a numărului pacienţilor care ajung la terapie intensivă, de aceea se fac demersuri pentru creşterea capacităţii secţiilor ATI.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!