Raed Arafat despre doza 4 de vaccin: „Nu cred că vom ajunge acolo, dar totul depinde de cum evoluează lucrurile”

Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a dat câteva lămuriri în legătură cu procesul de vaccinare, spunând că sunt șanse ca doza a 4-a să nu mai fie necesară, însă totul depinde de evoluția bolii.

„Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a spus Arafat, potrivit cetățeanul.net.

Vaccinul împotriva Coronavirusului ar putea deveni anual, la fel ca cel antigripal, mai spune șeful DSU.

„Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus Raed Arafat, potrivit cetățeanul.net.

În finalul declarației, Raed Arafat a spus că, totuși, o părere mult mai pertinentă ar trebui să o aibă medicii care activează pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie sau virologie. Cu toate acestea, informațiile științifice care se arată spun că virusul va deveni exact ca o gripă sezonieră.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!