Raed Arafat, despre copiii nevaccinați: „Se vor înțeapa de mai multe ori pe zi din cauza diabetului”

Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, atrage atenția asupra unui fenomen nou descoperit de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA (ECDC), și anume acela al apariției Diabetului de tip I la cei mici în urma infecției cu Covid-19. Apariția acestei boli este dată de ceea ce se numește efect pe termen lung al infecției cu Coronavirus, scrie dcnews.ro.

Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil.

Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Astfel, așa-zisul «long Covid», sau Covidul pe termen lung, după cum îi spune și numele, poate afecta o persoană pe o perioadă mai lungă de timp, provocându-i diverse probleme de sănătate. În acest context, șeful DSU atrage atenția că este necesar ca cei mici să fie vaccinați, întrucât se pot confrunta într-un timp foarte scurt cu boala diabetică care să le provoace foarte mult rău.

Nu îl înţep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranţă, se va înţepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viaţa. Odată pornită această complicaţie nu ştim încă dacă este temporar, ea de regulă este permanentă”, a explicat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!