Protestele neautorizate de la Târgoviște s-au soldat cu amenzi drastice și un dosar penal. Polițiștii au fost nemiloși cu manifestanții

Protestele spontane desfășurate la începutul săptămânii în municipiul Târgoviște nu au rămas fără urmări. Acestea s-au soldat cu un dosar penal și cu zeci de amenzi.

Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, în urma manifestațiilor publice desfășurate în zilele de 29 și 30 martie, polițiștii dâmbovițeni au aplicat un total de 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35 000 de lei, pentru nerespectarea normelor în vigoare. De asemenea, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică și efectuează verificări cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

„În zilele de 29 și 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, în contextul manifestărilor publice organizate împotriva măsurilor impuse în vederea limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2, au luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestărilor, pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică și pentru a preveni săvârșirea unor fapte antisociale.

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 de lei, pentru nerespectarea normelor legale în vigoare, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal, și efectuează verificări cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În continuare, polițiștii, alături de celelalte structuri cu atribuții în menținereaordinii și siguranței publice, sunt angrenați în activități, scopul vizat fiindsiguranța cetățenilor”, reiese dintr-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!